Pewnie to bedzie tak jak z parujacymi halogenami TTTM, paruje bo moze, a ze duzo no coz.. taka uroda.
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Ja dzisiaj właśnie otrzymałem informacje z ASO, że ich pomiar był prawidłowy i zgodny ze specyfikacją auta (dziwne - idealnie z tabelą) i SAP uznało że wszystko jest OK i nie wymienią sprężyn. Co ciekawe w ten sam dzień mierzyłem i mój pomiar wykazał niecałe 370mm - widać podczas drogi do ASO auto podniosło się o 30mm.
Walczę dalej - nie zostawię tak tego, umówiłem się na następny pomiar, tym razem będę przy tym pomiarze. Jak to nic nie da - piszę bezpośrednio do SAP.
Mnie się wydaje że oni boją się że wyjdzie z tego akcja serwisowa i trzeba będzie wymieniać sprężyny w wielu samochodach.Gdy wszyscy myślą, że się czegoś nie da zrobić, wtedy pojawia się ten który nie wie, że się nie da i to robi.
nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50170
Komentarz
-
-
Byłem dzisiaj w ASO i pomiar wykazał 374 mm. Odpowiedź Pana z serwisu: "Dolna granica normy, ale w normie". Nie był już w stanie podać wg jakiej normy. Dodał tylko, że jak mi więcej opadnie to mam przyjechać - już mi wszystko opadło :?
Macie jakiś dokument serwisowy, który by pokazywał ile ma być. Oficjany papier pokazujący tą normę?
Komentarz
-
-
Mynia, ja dysponuję kopią zlecenia z zapisem "zawieszenie spełnia normy", pomiar 364mm.
Nie bardzo mam czas na medialne kontynłowanie absurdu ASO, ale mocny dowód mam z dnia 1III2012 z jednego ze stołecznych aso.
Właściwie, to ja już mam w normie, tj, 385mm, dzięki mechanikowi, doradcy,kierownikowi serwisu i jeszcze jednemu Panu z tego samego ASO Carsed.
Sam w podzięce za 2 miesięczne przepychanki mam normalnie wyglądające i trakcyjne auto.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dziadekkZamieszczone przez pandzikdziadekk, Co ten sztab ludzi niby zrobił?Turas 2 mit gas naturlich
Komentarz
-
-
Byłem dziś w ASO. Pomiar dał wynik 4mm poniżej normy.
Poniżej normy!!! Dla mnie, zwykłego inżyniera, jeśli coś jest poniżej normy, to jest to DO WYMIANY. Proste chyba , nie?
Poszło zapytanie do SAP.
Nie wiem co to za norma, nie wiem też jaką wartość zmierzyli... :P
Ale najważniejsze, że mam już nową stacyjkę. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dziadekkZamieszczone przez pandzikdziadekk, Co ten sztab ludzi niby zrobił?
Komentarz
-
-
Rozmawiałem z kuzynem który jest kierownikiem serwisu w ASO w Szczecinie i powiedział że żadnej akcji serwisowej nie było, nie ma i raczej nie będzie. Wszystkie przypadki są rozpatrywane indywidualnie ale na wymianę mogą liczyć tylko przypadki beznadziejne.
Skoda jak widać ma jeszcze miejsce na swoją interpretację "poniżej normy". BRAWO.
Komentarz
-
-
No to ze strony Skody odpowiedź zgodnie z przewidywaniami:
"Pragniemy Pana poinformować, iż ©koda Auto Polska SA nie była oraz nie jest Gwarantem zakupionego przez Pana samochodu, czy też jakichkolwiek usług wykonywanych w pojeździe. Innymi słowy, Skoda Auto Polska SA nie jest stroną w przedmiotowej sprawie. Tym samym, informujmy Pana, że przedmiotowa reklamacja powinna być skierowana do podmiotu właściwego, czyli Sprzedawcy Pana samochodu, który wg kompetencji powinien udzielić odpowiedzi."
W dalszym ciągu czekam na odpowiedź z ASO...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez madmac©koda Auto Polska SA nie była oraz nie jest Gwarantem zakupionego przez Pana samochodu,Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PodbielZamieszczone przez madmac©koda Auto Polska SA nie była oraz nie jest Gwarantem zakupionego przez Pana samochodu,
Dokładnie tak jest! Skoda Auto Polska nie jest gwarantem. W każdym przypadku czy kupujemy samochód czy buty gwarantem jest sprzedawca nie importer.
Pzdr
Komentarz
-
Komentarz